Ma-Vr (8:00 - 17:00 uur)

Za (09:00 - 16:00 uur)

Welgelegenweg 14

3776 PR in Stroe

Uw ideale schuifdeur, geheel naar wens samengesteld!

Met deze tips creëer je de mancave van je dromen

Met deze tips creëer je de mancave van je dromen

Elke man droomt ervan om een eigen plekje te hebben waar hij tot rust kan komen, van zijn hobby’s kan genieten en lekker kan borrelen met zijn vrienden. Een mancave is een begrip dat vroeger vooral in Amerika een ding was. Hier creëren mannen in de kelder of garage van hun woning een ruimte waar ze met vrienden kunnen poolen, pokeren of gamen. Echter is het idee van een mancave steeds populairder aan het worden in Nederland. We verdienen het namelijk allemaal om een ruimte te hebben waar we ons terug kunnen trekken. In dit artikel geven we je daarom wat tips om de mancave van je dromen te kunnen creëren.

Wat is een goede plek voor een mancave?

In Amerika zijn veel woningen voorzien van een kelder of grote garage waar een mancave in wordt gemaakt. Echter is dit in Nederland vaak niet zo. De ideale plek om in Nederland een mancave te maken, zou dan bijvoorbeeld in de tuin zijn. Je zou een veranda of overkapping kunnen plaatsen en hieronder een mancave kunnen creëren. Het voordeel aan een overkapping is dat je deze geheel op maat kunt maken, waardoor je voldoende ruimte hebt om alles erin te plaatsen wat je maar wenst. Zou je graag een bar willen? Of misschien wil je wel een pool- of pokertafel?

Ook tijdens koude temperaturen in de mancave kunnen zitten?

Het weer in Nederland is vrij wisselvallig en het is hier natuurlijk niet altijd even warm. Om te zorgen dat je elke dag van het jaar kunt genieten in jouw mancave, kun je de veranda of overkapping voorzien van glazen schuifdeuren. Door middel van steel look schuifdeuren transformeer je de buitenruimte in een echte mancave. Je kunt ondanks weer en wind altijd lekker warm en knus in de mancave zitten. 

De schuifdeuren zijn voorzien van smalle steel look frames, waardoor ze een luxe uitstraling hebben. Voor een mancave is dit dus ideaal. De schuifdeuren hebben door de smalle frames grote glaspartijen, waardoor het alsnog voelt alsof je buiten zit. Het zicht op de tuin zal dus niet verloren gaan. In de zomer zou je de schuifdeuren open kunnen zetten en mocht het afkoelen, kun je de mancave (deels) afsluiten. Elke schuifdeur heeft namelijk zijn eigen roedel. 

Inrichten van een mancave

Voor het inrichten van een mancave is het belangrijk om van tevoren te bedenken wat je wil uitdragen. Wil je vooral een ruimte om spelletjes te spelen en te gamen? Of wil je juist een ruimte om met je vrienden te kunnen ontspannen onder het genot van een borrel? Misschien ben je fan van een bepaalde sport en wil je dat de mancave in het thema daarvan staat?

Gebruik donkere, neutrale kleuren

Uiteindelijk is de mancave natuurlijk jouw ruimte en zijn er geen regels waar je je aan moet houden. Als je het toch fijn vindt om wat richtlijnen te hebben zodat er een mooie, cohesieve ruimte ontstaat, zijn er een aantal tips waar je gebruik van kunt maken. Het is bijvoorbeeld aan te raden om een kleurencombinatie te kiezen en je hier aan te houden tijdens het inrichten van de mancave. Gebruik niet teveel felle of botsende kleuren.

Mannen houden over het algemeen meer van donkere kleuren, dus je zou bijvoorbeeld verschillende bruintinten kunnen combineren met zwart en donkerblauw. Deze kleuren zullen het luxe gevoel dat de schuifdeuren uitdragen, benadrukken.