Monteren glazen schuifwand

Monteren glazen schuifwand Zwarte Schuifdeuren (ZSD) levert hoogwaardige schuifdeuren tegen scherpe prijzen. Voor het monteren van een schuifwand kun je kiezen uit zelf doen of uitbesteden. Doordat we met standaard maatvoeringen werken die je makkelijk zelf kunt monteren, zijn we vaak veel goedkoper dan een maatwerkoplossingen die je door een vakman moet laten monteren.

Glazen schuifwand zelf monteren

Het zelf monteren van schuifwanden is een slimme keuze. De door onze geleverde schuifdeuren zijn namelijk zelf eenvoudig te monteren met de bijgeleverde montagehandleiding. Wanneer je kiest voor het zelf monteren van een schuifwand en alle stappen uit de meegeleverde montagehandleiding volgt, ben je in ieder geval verzekerd van vlekkeloze montage.

Stappenplan voor het zelf monteren van een glazen schuifwand

Zie je het zitten om de schuifwand zelf te monteren? Dat kan prima. Er zijn je veel honderden klanten voorgegaan. Het is goed mogelijk om met twee man een schuifwand te plaatsen. We willen benadrukken dat het belangrijk is om altijd de veiligheid goed in acht te nemen, de meegeleverde montagehandleiding te volgen en netjes en schoon te werken!

Stap 1:
Maak een keuze uit het schuifwandmodel dat bij je past. Er zijn schuifwanden met een aluminium kader. Zwarte Schuifdeuren levert hoogwaardige ‘steel-look’ aluminium schuifwanden.

Stap 2: Zorg voor de juiste maat! Meten, meten en meten is hierbij het devies. Goed meten is echt het belangrijkste onderdeel bij de voorbereiding. Neem contact met ons op als je vragen hebt over het meten.

Stap 3: Zorg ervoor dat je alle benodigde gereedschap klaarlegt. In de meegeleverde montagehandleiding vind je precies welke gereedschap je nodig hebt.

Stap 4: Zorg voor een goed ondergrond die waterpas is. Een schuifwand moet namelijk precies waterpas staan, anders sluit hij niet goed.

Stap 5: Begin met het monteren van de bovenrail en onderrail. Dat doe je door eerst de boven- en onderrail op maat te zagen. Daarmee maak je de rails passend op de staanders. De bovenrail monteer je van onderaf aan de goot erboven. De onderrail monteer je met schroeven aan de ondergrond. Let op: zorg er altijd voor dat de bovenrail en onderrail exact boven elkaar zitten om een goede werking van de schuifwand te garanderen!

Stap 6: Monteer de deursets op de gehard glazen panelen. Dat doe je door eerst het u-vormig rubber op het glas te doen en daarna de deurset te plaatsen. Bij smallere ruiten dan standaard kort je de deursets eerst in. Dat doe je door één wielset te demonteren en daarna het profiel in te korten. Vervolgens monteer je de wielset weer.

Stap 7: Nu is het tijd om te glazen schuifwand echt op te gaan zetten. Elke glazen schuifdeur plaats je met het glas in de bovenrail. Daarna laat je hem in het juiste spoor in de onderrail zakken. Dat doe je met alle deuren. Heb je extra grepen, meenemers of tochtstrips besteld? Dan is dit het moment om die te monteren. Je kunt nu de deuren in de gewenste positie schuiven en je glazen schuifwand is helemaal klaar!

Je leest het, het is prima te doen om je glazen schuifwand zelf te monteren. Natuurlijk is het belangrijk dat je veilig, netjes en schoon werkt, alles rustig aan doet en de meegeleverde montagehandleiding goed volgt. Als je dat doet, kun je genieten van je terrasoverkapping of aanbouw met prachtige glazen schuifwand!

"Geheel in stijl, optimaal genieten van je buitenruimte!"