Geniet het hele jaar door van uw tuin van een schuifdeuren overkapping

Bent u onlangs verhuisd, of is de tuin wel toe aan een metamorfose? Dan zijn schuifdeuren voor uw overkapping iets om naar te kijken. Een glazen schuifwand in combinatie met een overkapping is de laatste jaren steeds populairder geworden, omdat de voordelen van het gebruik van aluminium aan het licht zijn gekomen. Doordat het zo’n licht, maar tegelijkertijd sterk materiaal is, kunnen er smalle frames van worden gemaakt die grote glaspartijen kunnen dragen. Vroeger werd een overkapping voornamelijk van hout gemaakt. Hierdoor zag je vooral overkappingen met brede frames en wat kleinere glaspartijen. Tegenwoordig is het juist andersom. Aluminium is bovendien een materiaal dat tegen allerlei weersomstandigheden bestand is, waardoor het ideaal is om overkappingen van te produceren. 

Tegen weer en wind

Het voordeel van schuifdeuren voor uw overkapping is dat u het hele jaar door buiten kunt zitten, in tegenstelling tot een overkapping zonder deuren. De schuifdeuren hebben elk hun eigen rail, waardoor ze geheel naar wens te openen en sluiten zijn. Hierdoor kunt u de schuifdeuren zo plaatsen dat de wind of regen niet naar binnen waait. In de avond kunt u de overkapping volledig afsluiten, zonder dat er iets aan het zicht verloren gaat. Dat is één van de redenen dat een overkapping met een glazen schuifdeur buiten zo geliefd is. 

“Een stijlvolle verlenging van je woonkamer”

Voordelen zelf samenstellen schuifdeuren

Bescherming van de tuinmeubelen

Door gebruik te maken van schuifdeuren hoeft u zich bovendien geen zorgen te maken dat uw tuinmeubelen beschadigd raken door regen, sneeuw of hagel. Wanneer u geen gebruik maakt van de tuinkamer, kunt u deze volledig afsluiten door de schuifdeuren te sluiten. Hierdoor hoeft u de tuinmeubelen niet te verplaatsen of af te dekken in de winter. 

Stel de schuifdeuren overkapping geheel naar wens samen

Wist u dat u bij ZSD uw schuifdeuren geheel naar wens kunt samenstellen? De schuifwanden wat precies past, geeft meteen een luxe en afgewerkte uitstraling aan uw tuin. De schuifwanden kunnen zo precies worden afgestemd op de afmetingen van uw woon- of eetkamer, zodat het als het ware een verlengstuk van uw woning wordt. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de extra tuinkamer in te richten als eetkamer. Zo kunt u het hele jaar door elke avond van uw maaltijd genieten in de buitenlucht, terwijl u toch lekker warm binnen zit. 

Richt het in zoals u wil

Een overkapping met glazen schuifdeur buiten is enorm veelzijdig. Zoals u hierboven las, kunt u er een (extra) eetkamer van maken, maar het is ook leuk om er een loungeset te plaatsen, of er een leeshoek van te maken. Als u kinderen heeft, is het wellicht leuk om er een speelkamer van te maken. Doordat de overkapping buiten staat, zou er ook speelgoed met water in deze speelkamer kunnen worden geplaatst. Dat zorgt weer voor extra speelplezier tijdens de warme dagen. 

Glazen schuifdeur buiten op maat

U kunt de schuifdeuren voor uw overkapping geheel naar wens samenstellen. Op de website kunt u de gewenste afmetingen doorgeven, waarna er telefonisch contact zal worden opgenomen om de conceptversie te bespreken. De glazen schuifdeur voor buiten wordt in een bouwpakket geleverd, inclusief montagehandleiding. Meer informatie hierover zal tijdens het telefoongesprek worden gegeven, zodat u niet voor verrassingen zal komen te staan. 

schuifdeurenman cave schuifwand