Schuifwanden een verrijking voor iedere woning 

Het is niet te ontkennen dat schuifwanden buiten een verrijking voor iedere woning zijn. Stel u eens voor, u zit in de woonkamer en hebt een glazen wand richting de tuin. Hierdoor brengt u een deel van buiten naar binnen en andersom natuurlijk ook. Klinkt een binnen en buiten combinatie interessant? Dan is het echt aan te raden om de stap te zetten. Een glazen schuifwand past ook geweldig bij een houten overkapping. Deze schuifwanden zijn eigenlijk ideaal; ongeacht welk seizoen het is, u kunt alsnog in te tuin zitten en genieten. Zet de wanden open en geniet van de zomer of kijk in de winter naar een witte tuin vanuit uw tuinkamer. 

Meten is belangrijk

Het belangrijkste tijdens de aanschaf van een glazen schuifwand is om ervoor te zorgen dat alles goed ingemeten is. Het laatste dat je wil is dat uw glazen schuifwand veranda niet optimaal ingemeten is en u hier geen gebruik van kunt maken in uw eigen tuin.

schuifwandCreëer een gevoel van luxe met behulp van schuifwanden

“Een stijlvolle verlenging van je woonkamer”

Handige tips 

Een glazen schuifwand kopen geeft uw tuin echt een upgrade. Natuurlijk zijn er enkele dingen waarop u moet letten. U wil natuurlijk voorkomen dat zand vanuit de tuin niet in contact komt met het glas. Zoals men weet, veroorzaakt dit krassen en dit wil je voorkomen. Zo kunt u kiezen voor brede u-profielen of smalle profielen. Het ligt er maar net aan waar uw voorkeur naar uitgaat. Hierdoor kunt u, ondanks uw keuze, optimaal genieten van uw buitenruimte.

 Een plekje in de tuin, ongeacht het seizoen 

Een plekje waar u lekker kunt zitten ongeacht wat het weer is, wie wil dit nou niet? We hebben de afgelopen jaren al vaak genoeg binnen gezeten. Stel u eens voor, lekker genieten van uw tuin in het voorjaar en het najaar. Het is een plek om met vrienden samen te komen of een plek waar de kinderen kunnen spelen of tv kijken. Natuurlijk kunt u er ook lekker zitten wanneer uw partner in een vergadering zit. Kortom; een ware ‘tuinkamer’ is een echte uitbreiding. 

Is het veilig?

Misschien heeft u wel kinderen en vraagt u zich af of een overkapping veilig is. Als uw kinderen bijvoorbeeld buiten spelen met een voetbal, dan hoeft u zich geen zorgen te maken wanneer de voetbal er tegenaan komt. De glazen schuifwanden zijn namelijk dikker dan u zou denken. Het beste is natuurlijk wel om te voorkomen dat er iets tegenaan komt.

Warm buiten zitten

Een ander punt is wat zich afvraagt wanneer het hard waait of dat de schuifwanden hiertegen bestemd zijn. Hier kunnen we uiteraard volmondig ja op antwoorden. Dit gezien de schuifwanden bestemd zijn om het buiten te monteren. Wel dient u rekening te houden dat de wanden niet zorgen voor een volledige isolatie. Houd hier rekening mee bij aanschaf van een schuifwand. Met een heater kunt u al gemakkelijk de ruimte aangenaam maken, ook tijdens de winter. Schuifwanden worden voorzien van een tochtborstel, deze worden op de randen geplaatst zodat er zo min mogelijk wind door de panelen kan komen. Er zijn voldoende manieren om uw tuinkamer gezellig en warm te houden zodat u op elk moment kunt genieten van het buitenleven.